Windows XP: Aktivujte posledný stav systému pomocou príkazového riadka

Ak poškodené systémové súbory spôsobujú chyby, môžete skúsiť použiť Obnovenie systému na obnovenie celého systému do predchádzajúceho stabilného stavu.

Windows XP vám ponúka vynikajúci nástroj na riešenie problémov, Obnovenie systému. S ich pomocou môžete váš systém resetovať do bodu, keď všetko ešte fungovalo hladko. Výhoda: Obnovenie systému funguje aj v núdzovom režime:

  1. Bod obnovenia vyberiete kliknutím na ŠTART - POMOC A PODPORA - POCHOPENIE POČÍTAČA SA ZMENÍ SO ZÍSKAVANÍM SYSTÉMU - OBNOVIŤ POČÍTAČ VČASNEJŠÍM ČASOM.
  2. Vyberte bod obnovenia v kalendári a kliknite na tlačidlo OK. Váš systém sa potom obnoví do stavu k tomuto dátumu.

Aktivujte posledný stabilný stav v núdzovom režime

Problém sa stane, ak už nemôžete spustiť grafické používateľské rozhranie systému Windows ani v núdzovom režime. Potom jediné, čo pomôže, je spustiť v núdzovom režime pomocou príkazového riadka a manuálne aktivovať nástroj Obnovovanie systému. Ak to chcete urobiť, postupujte nasledovne:

  1. Ak chcete spustiť systém Windows v núdzovom režime, pri spustení systému stlačte kláves.
  2. Z ponuky výberu vyberte položku ZABEZPEČENÝ REŽIM S ŽIADOSŤOU O VSTUP. Systém sa spustí ako v núdzovom režime. Namiesto pracovnej plochy Windows, ponuky Štart a panela úloh sa vám zobrazí iba príkazový riadok.
  3. Obnovenie systému aktivujte nasledujúcim príkazom:% SYSTEMROOT% \ SYSTEM32 \ RESTORE \ RSTRUI.EXE a stlačte kláves.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave