Prepojte dokumenty balíka Office

Obsah

Vložiť hypertextové odkazy na dokumenty balíka Office

Na rýchly prístup na internetové stránky môžete vo svojich tabuľkách použiť hypertextové odkazy. Ďalšou oblasťou použitia sú prepojenia medzi ľubovoľnými súbormi balíka Office. Jedným kliknutím myši môžete napríklad vyvolať dokument programu Word z tabuľky programu Excel alebo začať prezentáciu v programe PowerPoint.

Predstavte si, že chcete do tabuľky programu Excel vložiť odkaz na dokument programu Word, ktorý podrobnejšie vysvetľuje pozadie tabuľky. Ak to chcete urobiť, postupujte nasledovne:

  1. Otvorte požadovaný dokument programu Word.
  2. V tomto dokumente potom označíte pozíciu, ktorá sa má vyvolať z vášho stola. Môže to byť nadpis alebo prvé slovo príslušného odseku.
  3. Uistite sa, že vloženie hypertextového odkazu cez schránku funguje, iba ak je dokument, ktorý sa má vyvolať, už uložený.
  4. Zavolajte príkaz „Kopírovať“ v ponuke „Upraviť“ a pomocou neho umiestnite text do schránky.
  5. Otvorte alebo prepnite na tabuľku programu Excel.
  6. Vyberte bunku, do ktorej chcete vložiť hypertextový odkaz na dokument.
  7. V ponuke „Upraviť“ vyberte príkaz „Prilepiť ako hypertextový odkaz“.

Text vybratý v dokumente programu Word sa vo vašej tabuľke zobrazí modrý a podčiarknutý. Nasledujúci obrázok ukazuje, ako to vyzerá vo vzorovej tabuľke:

Keď kliknete na hypertextový odkaz, Word sa aktivuje a načíta sa príslušný dokument. Toto nezobrazuje prvú stránku, ale požadovanú pasáž textu.

Keď si prečítate časť, ktorú chcete vrátiť späť do tabuľky programu Excel, kliknite na tlačidlo Späť na webovom paneli s nástrojmi, ako je to znázornené na nasledujúcom obrázku:

V tabuľke sa zobrazí hypertextový odkaz s textom, ktorý ste skopírovali do dokumentu programu Word. V prípade potreby ho môžete nahradiť iným textom. Ak to chcete urobiť, postupujte nasledovne:

  1. Vyberte bunku v tabuľke, ktorá obsahuje hypertextový odkaz.
  2. Pravým tlačidlom myši kliknite na tabuľku a v kontextovej ponuke vyberte príkaz „Upraviť hypertextový odkaz“. Zobrazí sa nasledujúce dialógové okno:
  3. V zadávacom poli „Zobraziť text ako“ môžete v tomto dialógovom okne vidieť text z dokumentu. Môžete to nahradiť svojim vlastným.
  4. Potom to potvrďte tlačidlom „OK“.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave