Deaktivujte vyplňovacie polia v zošitoch Excelu, aby ste sa vyhli chybám pri zadávaní

Obsah

Ako vypnúť políčko Automatické dopĺňanie, aby sa zabránilo náhodnému zadaniu do tabuľky

V podnikoch sú tabuľky programu Excel často navrhnuté na centrálnom mieste, aby s nimi používatelia mohli pracovať v rôznych oblastiach.

V týchto prípadoch je vhodné nastaviť výpočty tak, aby boli pokiaľ možno vylúčené vstupné alebo prevádzkové chyby. Takzvané výplňové políčka, pomocou ktorých môžu skúsení používatelia rýchlo vyplniť zoznamy, sú potenciálnym zdrojom chýb. V Exceli môžete úplne vypnúť rukoväť výplne, aby ste sa vyhli nesprávnym alebo náhodným zadaniam.

  1. Ak používate Excel až do verzie 2003 vrátane, vyberte príkaz MOŽNOSTI z ponuky NÁSTROJE. V zobrazenom dialógovom okne aktivujte kartu ÚPRAVA zobrazenú na nasledujúcom obrázku:

    Zrušte začiarknutie políčka POVOLIŤ VIAZANIE A VYKLÁDANIE Z BUNIEK.
  2. Ak používate Excel 2007 alebo Excel 2010, kliknite na možnosti programu Excel pomocou tlačidla Office (Excel 2007) alebo na karte SÚBOR na páse s nástrojmi (Excel 2010). V skupine POKROČILÉ vypnite nastavenie AKTIVOVAŤ PLNIACI KRABIČKU A DRAG & DROP BUNIEK.
  3. Zatvorte dialógové okno vo všetkých verziách programu Excel pomocou tlačidla OK.

Deaktiváciou vyplňovacieho poľa podľa popisu tiež zabránite možnosti presúvania buniek alebo oblastí buniek myšou alebo ich kopírovania. Pretože je však táto možnosť tiež rozšíreným zdrojom chýb medzi neskúsenými používateľmi, ďalšie obmedzenie je spravidla možné akceptovať.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave