LibreOffice Writer: Jednoducho zmeňte predvolené písmo

Obsah

Nepáči sa vám prednastavený typ? Ako najať ďalšieho.

Windows + Linux / nemčina / otvorený zdroj. V LibreOffice sú texty spočiatku vždy zobrazené v „Liberation Serif“, 12 bodoch. Môžete však nastaviť akékoľvek iné písmo, ktoré je nainštalované vo vašom počítači.
Ak to chcete urobiť, kliknite v programe Writer na „Nástroje / Možnosti“ a vyvolajte nastavenia pre „Základné písma (západné)“ v oblasti „LibreOffice Writer“.
Tu môžete nastaviť písmo a veľkosť pre štandardný text, nadpisy, zoznamy, štítky a indexy. Ak neviete dobre čítať malé písma, môžete jednoducho zväčšiť veľkosť písma.
Nastavenia je možné zvoliť myšou; kto pozná názov požadovaného písma, môže ho tiež zadať priamo do textového poľa. Kliknutím na „Štandardné“ môžete kedykoľvek obnoviť predvolené nastavenia výrobcu. tlačidlo „Reset“ na druhej strane iba zruší poslednú zmenu.
V tomto okne nie je k dispozícii žiadny náhľad písma. Ak si ešte nie ste istí, ktoré písmo chcete vytvoriť ako základné písmo, vyberte ho najskôr v ponuke písem na paneli s nástrojmi „Formátovanie“. V tomto mieste sa zobrazí náhľad písma.
Zaškrtnutím rovnomennej možnosti je možné písma obmedziť na „Len aktuálny dokument“. Nastavenia majú priamy vplyv na šablónu formátu „Štandard“.
Viac k téme:

  • Veľkosti písma v programe Writer
  • Ako okoreniť texty efektmi
  • Ako používať štýly v programe LibreOffice Writer

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave