Žiadne neúmyselné tlačenie komentárov

Obsah

Osobné alebo dôverné komentáre, ktoré ste uviedli v dokumente, by sa za normálnych okolností nemali vytlačiť. Ako ľahko sa však môže stať, že zabudnete pred tlačou potlačiť výstup komentárov

Našťastie má Word pred vytlačením možnosť automaticky vás upozorniť, že dokument obsahuje komentáre alebo citlivé informácie. Takýmto spôsobom môžete v prípade potreby tlačovú úlohu včas zrušiť.

V závislosti od verzie programu Word môžete túto možnosť aktivovať pomocou nasledujúcich krokov:

Word 2010, 2007

  1. Vyberte položku MOŽNOSTI SÚBORU v programe Word 2010 alebo kliknite na tlačidlo KANCELÁRIA v programe Word 2007 a potom kliknite na položku MOŽNOSTI SLOVA.
  2. Prejdite do kategórie CENTRUM BEZPEČNOSTI (Word 2010) alebo DÔVERYHODNÉ CENTRUM (Word 2007).
  3. Kliknite na tlačidlo NASTAVENIA PRE BEZPEČNOSTNÉ CENTRUM alebo CENTRUM DÔVERY.
  4. V nasledujúcom dialógovom okne prejdite do kategórie MOŽNOSTI OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV.
  5. Tu v časti NASTAVENIA ŠPECIFICKÉ PRE DOKUMENTY začiarknite políčko UPOZORNENIE PRED TLAČOM, ULOŽENÍM ALEBO ODOSLANÍM SÚBORU S REVÍZMI ALEBO KOMENTÁRMI (namiesto REVÍZIÍ sa text vo Worde 2007 nazýva SLEDOVANÉ ZMENY).
  6. Zatvorte dve otvorené dialógové okná pomocou OK.

Word 2003, 2002 / XP

  1. Vyberte MOŽNOSTI EXTRASU.
  2. Prepnite na kartu BEZPEČNOSŤ.
  3. V časti MOŽNOSTI ZABEZPEČENIA ÚDAJOV prepnite VÝSTRAHU UPOZORNENIE PRED TLAČOM, ZÁLOHOVANÍM ALEBO POSLANÍM SOUBORU, KTORÝ OBSAHUJE REVÍZIE ALEBO KOMENTÁRE.
  4. Kliknite na tlačidlo OK.

Ak teraz chcete vytlačiť dokument s komentármi, Word sa vás vždy najskôr opýta, či skutočne chcete pokračovať v tlači. V prípade potreby môžete tlačovú úlohu zrušiť. (pbk)

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave