Automaticky aktivovať kláves NumLock - Windows XP

V systéme Windows XP sa často stáva, že kláves NumLock nie je aktivovaný po spustení systému. V takom prípade by ste mali skontrolovať nastavenie systému BIOS pre kľúč NumLock alebo vykonať malú úpravu v registri.

Numerická klávesnica na pravej strane klávesnice sa zapne ihneď po aktivácii klávesu NumLock. To by sa malo stať automaticky. Ak nie, stlačte kláves NumLock. Teraz je aktivovaná numerická klávesnica.

Túto malú obchádzku si však môžete ušetriť. Ak sa kláves NumLock neaktivuje automaticky vo vašom systéme, mali by ste skontrolovať jeho nastavenie v systéme BIOS:

  1. Ak chcete vyvolať nastavenie systému BIOS, musíte krátko po spustení počítača stlačiť určité tlačidlo alebo kombináciu klávesov. Čo to je, to sa zvyčajne zobrazí na obrazovke po štarte, napríklad STLAČTE F1 NA VSTUP DO NASTAVENIA alebo STLAČTE ESC NA VSTUP DO NASTAVENIA.
  2. V ponuke BIOS vyhľadajte FUNKCIE NASTAVENIE, VYLEPŠENÉ VLASTNOSTI alebo podobné nastavenie BOOT UP NUMLOCK STATUS a nastavte ho na POVOLENÉ.
  3. Uložte nastavenie a reštartujte systém.

TIP! Ak kľúč NumLock stále nie je aktivovaný automaticky, zmeňte v registri nasledujúce nastavenie.

Ako aktivovať kľúč NumLock prostredníctvom registra

V systéme Windows XP sa často stáva, že kláves NumLock nie je aktivovaný po spustení systému. V takom prípade by ste mali skontrolovať nastavenie systému BIOS pre kľúč NumLock, ako je popísané vyššie, alebo vykonať malú úpravu v registri.

Registračná databáza je riadiacim centrom systému Windows. Len niekoľkými kliknutiami myši môžete hlboko zasiahnuť do svojho systému a individuálne nastaviť Windows podľa svojich predstáv, zrýchliť ho a opraviť aj tie najzávažnejšie poruchy systému.

Ak chcete natrvalo aktivovať kľúč NumLock prostredníctvom registra, postupujte takto:

  1. Kliknite na tlačidlo ŠTART a SPUSTIŤ.
  2. Do poľa OTVORIŤ zadajte príkaz REGEDIT a kliknite na tlačidlo OK.
  3. Prejdite na kľúč HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Keyboard.
  4. Ak ešte neexistuje, vytvorte položku INITIALKEYBOARDINDICATORS (hodnota DWORD).
  5. Dvakrát kliknite na položku a priraďte k nej hodnotu 2.
  6. Teraz sa kláves NumLock aktivuje automaticky pri každom spustení systému.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave