PowerPoint: vizualizácia prostredníctvom kolíkovej dosky

Počas poslednej firemnej cesty alebo výročnej oslavy ste mohli zozbierať veľa skvelých momentiek svojich kolegov a chceli by ste ich zhrnúť do krátkej prezentácie pre ďalšie pracovné stretnutie?

Pinová doska alebo skôr magnetická tabuľa

Pinboard je ideálnym pozadím pre fotografie. Zoznamy kladov a záporov alebo pripomienky používateľov k novému produktu je možné tiež vylepiť vo forme lepiacich poznámok na výveske. Možnosti použitia sú rôzne. Podľa toho, či dávate prednosť tradičnému displeju s kolíkovou doskou alebo vzhľadu modernej magnetickej dosky, si môžete vybrať jednu z dvoch nižšie uvedených variantov.

Pinboard môžete vytvoriť iba niekoľkými kliknutiami myši

  • Kliknutím pravým tlačidlom myši na prázdnu snímku vyvoláte kontextovú ponuku a vyberiete položku FORMÁTOVAŤ POZADIE. V sekcii VÝPLŇ vyberte možnosť VÝPLŇ OBRAZU ALEBO TEXTÚRY. Pod možnosťou TEXTURE, ktorá sa teraz objavila, vyberte TKANINU alebo KORK.
  • Zatvorte dialógové okno a pomocou skupiny VÝKRES na karte ŠTART nakreslite POLOHOVÝ RÁMEC o veľkosti snímky. Ponechajte vybraný pozičný rámec a kliknutím na kartu DOMOV v skupine VÝKRESY na malej šípke vpravo dole zobrazte dialógové okno FORMÁT. Teraz vyberte v kategórii 3D FORMÁT pod ZOŠETRENÍM - NAD - SPODNÝM ZNÍŽENÍM V KRÚŽKU.

Pripnite fotografie alebo iný vizuálny materiál

  • Ak chcete vložiť obrázky, kliknite na kartu VLOŽIŤ na GRAFIKE, otvorte príslušnú cestu k svojim obrázkovým súborom, vyberte ich a zvoľte VLOŽIŤ. Teraz upravte svoje obrázky na požadovanú veľkosť a pozíciu.
  • Vyberte všetky obrázky a zvoľte predvoľby - JEDNODUCHÝ RÁM, BIELY na karte FORMÁT v sekcii ŠABLÓNA OBRAZOVÉHO FORMÁTU.
  • V skupine VÝKRESY na karte ŠTART nakreslite ELIPSU a podržte kláves SHIFT a vytvorte malý kruh.
  • Nechajte kruh zvýraznený a otvorte dialógové okno FORMÁT. V časti 3 -D FORMÁT - ÚROVEŇ - HORNÁ vyberte možnosť MÄKKÉ ZAOKRUHOVÁVANIE a v časti ČIARNA FARBA - ŽIADNA ČASA. Vytvorený kruh kopírujte tak často, ako chcete, a kruhy pripevnite k okrajom obrázkov ako pripináčiky.

Zostavte magnetickú tabuľu

  • Kliknutím pravým tlačidlom myši na prázdnu snímku vyvoláte kontextovú ponuku a vyberiete položku Formát BACKGROUND. Vyberte možnosť PRIETOK FARBY (alebo GRADUÁLNE PLNENIE) - PREDNASTAVENÉ FARBY - STRIEBORNÁ a pod TYPOM možnosť RADIÁL.
  • V skupine VÝKRESY na karte ŠTART vyberte obdĺžnik a nakreslite ním štvorec (alebo vašu lepiacu poznámku) v požadovanej veľkosti. Ponechajte vybraté a kliknutím na kartu DOMOV v skupine VÝKRESY na malej šípke vpravo dole zobrazte dialógové okno FORMÁT. Dialógové okno nechajte otvorené pre ďalšie kroky.
  • V sekcii SHADOW otvorte predvoľby a zvoľte MIMO - OFFSET DIAGONÁLNE SPODNÉ PRAVO (prvá možnosť). V časti FARBA RIADKU vyberte možnosť BEZ RIADKU.
  • Teraz duplikujte rýchle poznámky pomocou klávesov CTRL + D, kým sa nedosiahne požadované číslo. Pridajte príslušný text a umiestnite ho na požadované miesto.
  • V skupine VÝKRESY na karte ŠTART nakreslite ELIPSU a súčasne podržte kláves SHIFT a vytvorte kruh s priemerom približne 1,5 cm. Nechajte kruh označený a v sekcii SHADOW vyberte rovnaké PREDNASTAVENIA ako pre poznámky a v sekcii RIADKOVÁ FARBA - ŽIADNA FARBA RIADKU.
  • Ak chcete z kruhu urobiť plastový magnet, zvoľte pod nadpisom 3D FORMÁT - ÚROVEŇ - NAD - SILNOU ÚROVNOU.
  • Zatvorte dialógové okno FORMÁTOVANÝ FORMULÁR a duplikujte vytvorený magnet toľkokrát, koľkokrát je to potrebné. Teraz pripevnite magnety k rohom alebo okrajom poznámok.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave