Windows 7 a XP: Nainštalujte písma

Pokyny krok za krokom

Písma zadarmo sú na internete desiatky peňazí - ako sa však v skutočnosti dostanú do aplikácií Word, PowerPoint a Co? Krok za krokom vám ukážeme, ako nainštalovať písma v systéme Windows 7 a Windows XP:

Windows XP: Nainštalujte nové písma prostredníctvom ovládacieho panela

Fonty používané systémom sa nachádzajú v priečinku WINDOWS \ FONTS. Ak chcete pridať nové písma, nemali by ste ich iba kopírovať a vkladať do tohto priečinka v systéme XP. Niekedy sú problémy. Písma je možné najlepšie nastaviť pomocou ovládacieho panela.

Ak chcete nastaviť jedno alebo viac písem v systéme Windows XP, postupujte nasledovne:

  1. Kliknite na ŠTART - OVLÁDACÍ PANEL - FONTY.
  2. Kliknite na SÚBOR - Nainštalujte nové písmo.
  3. Prejdite do priečinka, kde sa nachádzajú písma, a vyberte písma, ktoré chcete nainštalovať. Písma majú príponu súboru TTF alebo FON.
  4. Uistite sa, že je aktivovaná možnosť KOPÍROVAŤ FONTY DO ZLOŽKY „PÍSMA“.
  5. Kliknite na tlačidlo OK.

TIP! Aby ste odstránili nepotrebné písma, nemali by ste ich odstraňovať z priečinka WINDOWS \ FONTS. Vyberte písma a kliknite na SÚBOR - ODSTRÁNIŤ.

Inštalácia písem v systéme Windows 7: Podrobný sprievodca

  1. Kliknite na „Štart / Ovládací panel“ a potom kliknite na položku Písma.

  2. Ak sa „Písma“ priamo nezobrazujú, zadajte „Písma“ do poľa „Ovládací panel vyhľadávania“ v pravom hornom rohu. Potom kliknite na „Zobraziť nainštalované písma“.

  3. Teraz sa zobrazí zoznam všetkých písem, ktoré sú už k dispozícii vo vašom počítači. Nové písmo môžete v systéme Windows 7 ľahko nainštalovať tak, že do tohto okna potiahnete súbor písma a stlačíte ľavé tlačidlo myši.

Windows 7: Nainštalujte písma dvojitým kliknutím

Nemusíte však nevyhnutne používať ovládací panel, pretože pre Windows 7 existuje iná alternatíva:

  1. Na písmo dvakrát kliknete ľavým tlačidlom myši.
  2. Otvorí sa ukážka príslušného písma.
  3. Tlačidlo „Inštalovať“ sa nachádza v ľavom hornom rohu okna s ukážkou. Jedným kliknutím je písmo nainštalované a v budúcnosti bude k dispozícii vo všetkých aplikáciách Windows.

Windows 7 podporuje písma vo formáte TTF, ktoré nájdete na mnohých platformách na internete. Napríklad desaťtisíce fontov je uvedených ako bezplatné sťahovanie na www.dafont.com. Pomocou jednotlivých kategórií a funkcie vyhľadávania nájdete v priebehu niekoľkých minút ideálne písmo pre pozvánky, motivačné listy alebo iné dokumenty.

Poznámka: Pred použitím však dávajte pozor na zodpovedajúce licenčné podmienky: Niektoré písma je možné bezplatne používať iba na súkromné účely. Komerčné využitie si na druhej strane vyžaduje kúpu licencie s nákladmi. Príslušné informácie nájdete v podrobnostiach pre každé jednotlivé písmo.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave