Photoshop - spracovanie obrazu: dodatočne zmeňte okraje masky

Ako môžete dosiahnuť, aby okraje masky boli potom mäkšie alebo tvrdšie - takto to funguje!

Ako zjemniť okraje masky vo Photoshope

Od Photoshopu CS4 je možné okraje masiek vrstiev potom ľahko zjemniť pomocou palety MASEKN: Jednoducho otvorte posúvač SOFT EDGE. Polomer mäkkého okraja je možné kedykoľvek vynulovať.

Vo Photoshope funguje mäkký okraj vždy v oboch smeroch, t. J. Dovnútra a von od pôvodného okraja. Maska, ktorá bola potom zmäkčená, sa preto môže javiť ako príliš malá. Problém je možné vyriešiť aj pomocou palety MASK:

  1. Aktivujte požadovanú masku vrstvy, prejdite na paletu MASKY a kliknite na MASKOVÚ HRANU.
  2. Potiahnite posúvač REDUCE / EXPAND doprava, kým nebudú okraje maskované podľa potreby. Toto nastavenie je tiež možné kedykoľvek zmeniť.

Ako dosiahnuť, aby okraje vo Photoshope vyzerali tvrdšie

Ale čo keď ste už vytvorili masku s jemným okrajom, napríklad preto, že ste maľovali mäkkou špičkou štetca a teraz si ju chcete sťažiť? Je to možné aj v dialógovom okne MASKOVÁ HRANA: Potiahnite posúvač KONTRAST, kým maska nedosiahne požadovanú tvrdosť. Aj tu sa oblasť pokrytá maskou zmenší; pri kladných hodnotách v časti REDUCE / EXTEND ju zväčšite.

Upozorňujeme však, že pri tejto metóde sa okrajové oblasti stávajú hrubšími, to znamená, že okraj masky už nedodržiava jemné detaily. Vo Photoshope CS5 sa to môžete pokúsiť napraviť posúvačom SMARTRADIUS. Ak je však veľmi presný okraj masky dôležitý, je lepšie ho najskôr tvrdo naniesť a potom podľa potreby zjemniť pomocou IMPROVE MASK.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave