Preneste ceny akcií z internetu do tabuľky programu Excel a automaticky ich aktualizujte

Obsah

Takto čítate ceny akcií z internetu do tabuľky programu Excel, ktorú Excel automaticky aktualizuje

Chcete preniesť aktuálne ceny akcií z internetu do zoznamu programu Excel? To je obzvlášť užitočné, ak chcete denne počítať hodnotu účtov úschovy alebo finančných investícií. Nasleduj tieto kroky:

  1. Začnite s prázdnym listom v zošite podľa vlastného výberu.
  2. Ak používate Excel 2007 alebo Excel 2010, kliknite na kartu DATA. Vyberte príkaz IMPORT EXTERNAL DATA a kliknite na tlačidlo NEW WEB QUESTION. Pri použití Excelu do verzie 2003 vrátane, zavolajte príkaz DATA - DOVOZ EXTERNÝCH ÚDAJOV - NOVÁ WEBOVÁ OTÁZKA
  3. Excel vo všetkých verziách zobrazuje malé okno prehliadača.
  4. Do poľa Adresa zadajte adresu webovej stránky, z ktorej chcete importovať údaje. Ak chcete napríklad importovať ceny akcií spoločností z indexu akcií DAX do zoznamu, použite nasledujúcu adresu:
    de.finance.yahoo.com/q/cp
  5. Kliknite na tlačidlo OK.
  6. Excel teraz v okne prehliadača zobrazí webovú stránku zvolenej adresy.

    Posúvajte zobrazenú stránku nadol, kým nenájdete tabuľku, ktorú chcete importovať do Excelu.
  7. Vedľa každej tabuľky, ktorú je možné importovať, zobrazí Excel malú žltú šípku. Kliknite na šípku vedľa tabuľky, ktorú chcete importovať.
  8. Program Excel teraz zobrazuje namiesto šípky začiarknutie. Na označené webové stránky môžete pridať ďalšie kliešte na označenie ďalších tabuliek na import.
  9. Proces importu spustíte kliknutím na tlačidlo IMPORT.
  10. V nasledujúcom okne určíte bunku, v ktorej má Excel začať import. Vyberte požadovanú pozíciu.
  11. Dialógové okno potvrďte tlačidlom OK.

Excel teraz importuje údaje do vašej tabuľky. Nasledujúci obrázok ukazuje, ako môže výsledok vyzerať:

Údaje v tabuľke programu Excel sú dynamicky prepojené so zdrojovými údajmi. Je to užitočné, pretože môžete nechať Excel nahradiť údaje najnovšími údajmi stlačením jedného tlačidla. Ak to chcete urobiť, zavolajte príkaz DATA - UPDATE ALL.

Adresy poskytovateľov informácií o akciovom trhu sa z času na čas menia, keď sú na webových stránkach vykonávané zmeny. V takom prípade prejdite na požadovaný obsah prostredníctvom domovskej stránky poskytovateľa a preneste adresu do okna prehliadača v programe Excel.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave