Slovo: Štandardné automatické delenie slov

Obsah

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo nie je vždy zapnuté automatické delenie slov?

Bohužiaľ neexistuje žiadna možnosť programu, ktorá by vám umožnila zapnúť alebo vypnúť delenie slov natrvalo. To sa dá dosiahnuť iba úpravou štandardnej šablóny programu Word:

  1. Najprv určte presné miesto uloženia vašej štandardnej šablóny dokumentu - súboru NORMAL.DOT (M). Ak to chcete urobiť, v okne programu Word stlačte kombináciu klávesov ALT + F11, čím sa dostanete do programovacieho prostredia programu Word (editor jazyka Visual Basic). Tam stlačením klávesov CTRL + G prepnite na podokno s názvom PRIAMY OBLASŤ. V tomto okne zadajte nasledujúci riadok:
    ? Application.NormalTemplate.FullName
    Na konci riadka stlačte kláves Enter, aby sa úplná cesta k vášmu súboru NORMAL.DOT (M) zobrazila priamo nižšie.
  2. Vyberte túto cestu a skopírujte ju stlačením klávesov CTRL + C.
  3. Ukončite editor jazyka Visual Basic ZATVORENÍM SÚBORU A NÁVRATNÝ DO MICROSOFT WORD.
  4. V programe Word vyvoláte obvyklý príkaz na otvorenie súboru. V dialógovom okne OTVORIŤ umiestnite kurzor do poľa NÁZOV SÚBORU a stlačením klávesov CTRL + V prilepte cestu do súboru NORMAL.DOT (M). Potom kliknite na OTVORIŤ.
  5. V dokumente, ktorý sa otvorí, zapnite automatické delenie slov. V programe Word 2010 a 2007 vyberte ROZLOŽENIE STRÁNKY-NASTAVENIE STRÁNKY-PRÍZNAKY-AUTOMATICKÉ. V starších verziách Wordu prejdite na ODDELENIE EXTRAS JAZYKA, v dialógovom okne začiarknite políčko AUTOMATICKÉ ODDELENIE a kliknutím na tlačidlo OK potvrďte.
  6. Uložte aktuálny dokument (= súbor NORMAL.DOT/M).
  7. Dokument ihneď zatvorte, aby nebolo možné vykonať ďalšie zmeny v súbore NORMAL.DOT (M).

Ak teraz vytvoríte nové štandardné dokumenty - t. J. Dokumenty založené na vašej šablóne NORMAL.DOT (M) - automatické delenie slov sa aktivuje okamžite.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave