Ukladajte dokumenty iba na čítanie

Obsah

Nechcete, aby vám iní ľudia menili dokumenty? Chcete však, aby ostatní boli stále schopní čítať vaše dokumenty?

Nechcete, aby vám iní ľudia menili dokumenty? Chcete však, aby ostatní boli stále schopní čítať vaše dokumenty? Potom jednoducho chráňte príslušné dokumenty zápisom. Funguje to takto:

  1. Otvorte dokument, ktorý chcete chrániť, a zvoľte príkaz ULOŽIŤ AKO v ponuke SÚBOR alebo v ponuke KANCELÁRIA (Word 2007).
  2. V dialógovom okne ULOŽIŤ AKO, v závislosti od verzie programu Word, kliknite na NÁSTROJE alebo EXTRASY a v ponuke, ktorá sa otvorí, vyberte VŠEOBECNÉ MOŽNOSTI alebo v prípade programu Word 2003 a 2002 / XP BEZPEČNOSTNÉ MOŽNOSTI.
  3. Otvorí sa ďalšie dialógové okno, v ktorom môžete zadať heslo, ktoré si vyberiete, do poľa HESLO NA ZMENU alebo HESLO NA ZRUŠENIE OCHRANY ZÁPISU (Word 2000).
  4. Dôležité! Heslo si poznačte, inak už nebudete môcť svoj vlastný súbor neskôr upravovať.
  5. Kliknite na tlačidlo OK, zopakujte zadanie hesla v nasledujúcom dialógovom okne a potvrďte to znova pomocou OK.
  6. Uložte súbor kliknutím na tlačidlo ULOŽIŤ.
  7. Na otázku, či chcete nahradiť existujúci súbor, odpovedzte ÁNO.

Word teraz zobrazí dialógové okno s poznámkou, že je chránené proti zápisu pri každom otvorení dokumentu. Ľudia, ktorí nepoznajú heslo, môžu kliknutím na tlačidlo READ-PROTECT alebo WRITE-PROTECT otvoriť dokument na čítanie. Potom však nemôžete vykonávať zmeny - je ich možné uložiť maximálne pod iným názvom súboru.
A pokiaľ chcete vo svojom chránenom dokumente vykonávať zmeny sami, zadajte heslo jednoducho pri jeho otvorení a kliknite na tlačidlo OK.
Tip: Ak chcete odstrániť ochranu heslom, zopakujte vyššie uvedené kroky, ale tentokrát vymažete obsah poľa pre heslo.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave