Vaša vlastná eKniha s LibreOffice

Obsah

Writer pomocou rozšírenia uloží váš dokument vo formáte EPUB pre čítačky elektronických kníh.

Windows + Linux / nemecký otvorený zdroj. Chcete vydať vlastnú e -knihu? Alebo si len čítať dokumenty v čítačke elektronických kníh? S LibreOffice nie je problém! Program aj tak exportuje formát PDF. LibreOffice môže vytvárať aj špeciálny formát elektronických kníh ePub. Všetko, čo potrebujete, je rozšírenie: Writer2ePub.
Rozšírenie som prepojil nižšie. Stiahnite si a nainštalujte ho pomocou LibreOffice Extension Manager. Počas inštalácie sa zobrazí bezplatná licencia LGPL, ktorú potvrdíte. Po reštarte sa objavia tri nové symboly, za ktorými sa skrývajú funkcie rozšírenia.
Ak si len chcete uložiť dokument vo formáte ePub, kliknite na ikonu vľavo. Zobrazí sa dialógové okno, do ktorého zadáte názov. Teraz ešte jedno kliknutie na OK a LibreOffice uloží vašu eKnihu. V závislosti od veľkosti dokumentu to môže chvíľu trvať.
Skúsil som to s 200 -stránkovou knihou s množstvom ilustrácií. Po dvoch minútach sa zobrazila správa, že chýbajú šablóny formátu. Nakoniec sa po 266 sekundách podľa vlastného merania programu, t.j. dobrých štyri a pol minúty, zobrazila správa „Export ePub skončil“.
Pred konverziou môžete vložiť ďalšie informácie: autor, jazyk, vydavateľ, ISBN, rok vydania, kľúčové slová a popis je možné vložiť do súboru.
Program môže ako titulnú stranu použiť prvú grafiku, ktorú máte v dokumente. Alebo k nemu môžete priložiť samostatný obrázok. V časti „Predvoľby dokumentu“ môžete tiež skontrolovať, či program má generovať obsah (index).
viac k téme

  • Writer2ePub

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave