KeePassXC: Importujte heslá z Firefoxu

Obsah

Čo robiť s mnohými heslami? Mať na pamäti? Nemožné. Uložiť vo Firefoxe? Ty to dokážeš. Ale možno by ste chceli presunúť svoje úložisko hesiel pre Firefox na špeciálne bezpečné miesto pre heslá?

Windows + Linux / nemčina / otvorený zdroj. KeePassXC je bezpečné šifrované úložisko pre vaše heslá. Na to môžete použiť program „Importovať z CSV“. Predpoklad: Exportovali ste heslá z iného správcu hesiel alebo z Firefoxu do súboru CSV. Zapísal som si, ako to funguje s Firefoxom na Computerwissen.de. Ak chcete importovať aj časové pečiatky hesiel, pomocou programu Calc ich skonvertujte do čitateľného formátu.

Ak kliknete na to, že chcete „importovať heslá z formátu CSV“, zobrazí sa dialógové okno so súborom, v ktorom vyberiete súbor CSV a kliknete na „Otvoriť“. KeePassXC teraz vytvorí novú databázu pre vaše heslá. Na to zadáte skutočne dobré heslo ako „hlavný kľúč“. Ako vždy, heslo musíte zadať dvakrát. Potom kliknite na tlačidlo OK.
Zobrazí sa pomerne komplikované okno, v ktorom nastavíte detaily importu CSV. Nenechajte sa odradiť, je to napoly divoké. Ak vaše heslá pochádzajú z programu „Exportér hesiel FF“, import nastavte takto:
V možnostiach „Znaková sada“ začiarknite iba jednu možnosť: „Prvá položka obsahuje názvy polí“. Nechajte všetky ostatné nastavenia tak, ako sú.
„Rozloženie stĺpcov“ nastavíte takto:

  • Skupina, Poznámky: Nie je k dispozícii v súbore CSV
  • Názov: názov hostiteľa
  • Používateľské meno: užívateľské meno
  • Heslo: heslo
  • URL: názov hostiteľa
  • Posledná úprava: timePasswordChanged
  • Vytvorené: timeCreated

Môže sa stať, že sa zobrazí chybové hlásenie: „Zápis do databázy zlyhal“. Ale to nie je veľký problém. Kliknite v ponuke na „Databáza / Uložiť databázu ako“ a databázu uložte ručne pod zmysluplným názvom.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave