Ako čítať disky CD pomocou programu CDex.

Obsah

Mnohí majú stále rozsiahle zbierky diskov CD. Ako ich získate čo najpohodlnejšie na pevný disk alebo na prehrávač MP3? Veľmi jednoduché: s CDex.

Inštalácia a konfigurácia CDexu:

  1. Stiahnite si CDex z http://cdexos.sourceforge.net a spustite inštalačný súbor. V nasledujúcich oknách dvakrát kliknite na „Ďalej“, potom na „Inštalovať“ a program je už nainštalovaný.
  2. Program potom ponúkne zobrazenie súboru readme, do ktorého programátor napísal to, čo považuje za dôležité. Podľa môjho názoru môžete tento súbor bezpečne ignorovať, pretože neobsahuje nič zásadné. Kliknite na „Nie“.
  3. Potom kliknutím na „Zavrieť“ zatvorte sprievodcu inštaláciou.
  4. Po prvom spustení programu pomocou príkazu ponuky „Možnosti / Vybrať jazyk / nemčina“ nastavte program na svoj rodný jazyk.
  5. Potom kliknutím na „Možnosti / Nastavenia / Vzdialený disk CDDB“ získate informácie o diskoch CD.
  6. Zadajte svoju e-mailovú adresu, bez ktorej nebudete mať prístup k databáze CDDB CD.
  7. Ak aktivujete možnosť „Automatické pripojenie k vzdialenému disku CDDB“, program bude automaticky čítať tituly, interpretov a podobne.
  8. Kliknutím na kartu Názvy súborov zmeníte umiestnenie svojej hudobnej zbierky. Skladby, ktoré CDex kopíruje z disku CD, sa ukladajú na miesto uvedené v časti „Zaznamenané“.

Všetky ostatné nastavenia môžete nechať tak, ako sú. Potvrďte tlačidlom OK.
Ako čítať disky CD pomocou programu CDex

  1. Spustite program CDex a vložte zvukový disk CD. Ak ste aktivovali zodpovedajúcu možnosť, program sa automaticky spýta na databázu CD a zobrazí prístupy. Ak CDex nájde niekoľko prístupov, kliknite na správny v zozname.
  2. Ak nemáte aktivované plne automatické vyhľadávanie, môžete ho spustiť príkazom z ponuky „CDDB / Čítať zo vzdialeného CDDB“.
  3. Ak nič nenájde, môžete ručne zadať interpreta, žáner, názov, rok a skladby.
  4. Uistite sa, že sú zvýraznené všetky kusy, ktoré chcete kopírovať. Ak chcete konvertovať svoj disk CD na súbory MP3, zvoľte príkaz ponuky „Previesť / extrahovať skladby (stopy) z disku CD do komprimovaného zvukového súboru“, stlačte kláves F9 alebo kliknite na druhú ikonu zhora v pravom okraji okna.

Hotové súbory MP3 potom môžete napríklad jednoducho organizovať a prehrávať napríklad pomocou Jajuka.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave