Slovo: Uložte všetky dokumenty naraz

Obsah

Pravidelné ukladanie dokumentov, ktoré ste práve upravovali, vás chráni pred nepríjemnou stratou údajov. Vo Worde by to preto malo byť tiež samozrejmosťou. Ale čo keď pracujete na viacerých dokumentoch súčasne? Samozrejme, že môžem

Našťastie existuje pohodlnejší spôsob: použite príkaz ULOŽIŤ VŠETKO. Na automatické uloženie všetkých otvorených dokumentov stačí jedno kliknutie. Ak existuje dokument, ktorý ešte nebol uložený, otvorí sa dialógové okno ULOŽIŤ AKO ako obvykle.

V programe Word 2003, 2002 / XP, 2000 môžete príkaz ľahko vyvolať podržaním klávesu SHIFT a otvorením ponuky SÚBOR. Namiesto bežného príkazu uložiť sa v ponuke teraz zobrazí príkaz ULOŽIŤ VŠETKO.

Vo Worde 2010, 2007 to už také jednoduché nie je. Tu musíte najskôr pridať príkaz na panel s nástrojmi Rýchly prístup:

  1. Pravým tlačidlom myši kliknite na jednu z kariet na páse s ponukami ponuky / na multifunkčnom paneli a v rozbaľovacej kontextovej ponuke vyberte príkaz PRISPÔSOBIŤ NÁSTROJOVÝ RUCH PRE RÝCHLE PRÍSTUP.
  2. V rozbaľovacom zozname VYBRAŤ PRÍKAZY nastavte možnosť na „Všetky príkazy“.
  3. V nižšie uvedenom zozname vyberte názov príkazu ULOŽIŤ VŠETKO a kliknutím na tlačidlo PRIDAŤ preneste príkaz na panel s nástrojmi.
  4. Pomocou šípok vedľa pravého poľa zoznamu môžete ovplyvniť pozíciu príkazu na paneli s nástrojmi. Napríklad ho presuňte pod normálny príkaz SAVE.
  5. Zmenu potvrďte pomocou OK.

Odteraz môžete vo Worde 2010, 2007 veľmi rýchlo ukladať všetky otvorené dokumenty - stačí kliknúť na ikonu, ktorú ste práve nastavili. (pbk)

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave