Apple ID: Ako používať svoj účet

Všetko, čo potrebujete vedieť o vytváraní a používaní vášho Apple ID

Apple ID je tu, aby sa používatelia mohli prihlásiť do rôznych služieb Apple. Bez Apple ID by ste nemohli používať Apple Music, iCloud alebo App Store alebo vôbec. Tu je návod, ako si môžete vytvoriť Apple ID a čo robiť, ak ste zabudli svoje prihlasovacie údaje - a mnoho ďalších užitočných tipov.

Apple ID: čo to vlastne je?

Používatelia zariadení iPhone, iPad, iMac alebo MacBook majú spravidla Apple ID. Toto ID obsahuje prístupové údaje k osobnému účtu (nazýva sa tiež účet). Na registráciu rôznych služieb, ktoré Apple ponúka, potrebujete teda Apple ID.

Toto zahŕňa:

  • Obchod s aplikaciami
  • Apple Music
  • iCloud
  • iMessage
  • FaceTime
  • "Nájdi môj iPhone"

Aké Apple ID mám? vytvorte si Apple ID

Keď si kúpite a nastavíte zariadenie od spoločnosti Apple, budete si musieť vytvoriť aj Apple ID. Apple ID sa v zásade skladá z vašej e -mailovej adresy a hesla, ktoré si vyberiete sami.

Pozor: S Apple ID sú spojené ďalšie informácie, ako sú kontaktné údaje, ale aj nastavenia osobného zabezpečenia a predovšetkým niektoré spôsoby platby. S prístupovými údajmi k svojmu Apple ID by ste preto mali zaobchádzať opatrne.

Vytvoriť Apple ID: Takto to funguje

Ak si chcete vytvoriť Apple ID, musíte v závislosti od zariadenia robiť rôzne veci. Ak používate mobilné zariadenie, ako je iPhone, iPad alebo iPod, počas nastavovania sa vás opýta, či máte Apple ID alebo si chcete vytvoriť nové.

Spravidla to môžete urobiť veľmi jednoducho prostredníctvom položky „Vytvorte si bezplatné Apple ID“. Ak to chcete urobiť, klepnite na bod a zadajte svoje meno a dátum narodenia.

Zmeňte Apple ID

Samozrejme, existujú situácie, keď chcete zmeniť svoje Apple ID. To môže byť prípad, najmä ak sa vaša e -mailová adresa zmenila alebo má veľmi staré meno.

Potom môžete svoje Apple ID jednoducho prepojiť s novou e -mailovou adresou. Ak chcete zmeniť svoje Apple ID, postupujte takto:

Pretože sa vaše Apple ID používa na rôznych zariadeniach pre iný softvér, mali by ste sa najskôr odhlásiť zo všetkých zariadení (napr. IPhone, Apple Watch …).

Deaktivujte všetky služby (iTunes, iMessage, Apple TV.) Pripojené k Apple ID.

Otvorte prehliadač a prejdite na webovú stránku účtu Apple (https://appleid.apple.com/#!&page=signin).

Prihláste sa tam pomocou svojich aktuálnych informácií.

Vyhľadajte položku „Účet“, tam prejdite na „Upraviť“.

Teraz môžete zmeniť svoju e -mailovú adresu. Stačí zadať novú e -mailovú adresu.

Potom od spoločnosti Apple dostanete prístupový kód na novú e-mailovú adresu. Jednoducho zadajte tento prístupový kód do príslušnej oblasti a máte hotovo.

Zmenené Apple ID je teraz pripravené na použitie a môžete sa znova prihlásiť ako obvykle na všetkých zariadeniach a programoch.

Pomoc s problémami: Odstráňte alebo resetujte Apple ID

Apple ID je samozrejme tiež možné odstrániť. To môže byť užitočné napríklad vtedy, ak už nepoužívate produkt Apple. Pretože v tomto prípade už Apple ID nepotrebujete. Spoločnosť Apple kedysi komplikovala odstránenie účtu Apple ID, ktorý bol vytvorený raz. Odkedy však nadobudli účinnosť nové nariadenia o ochrane údajov, je to pre zákazníkov zjednodušené. Teraz je oveľa jednoduchšie odstrániť svoje Apple ID, ak chcete.

Ak chcete natrvalo odstrániť svoje Apple ID, musíte urobiť nasledovné:

Otvorte prehliadač a prejdite na webovú stránku účtu Apple (https://appleid.apple.com/).

Prihláste sa tam pomocou svojich aktuálnych prístupových údajov.

Vyhľadajte položku ponuky „Spravovať údaje“.

Potom zvoľte „Odstrániť účet“ a kliknite na „Začať“.

V ďalšom kroku sa Apple opýta na dôvod vymazania a poradí vám so všetkými možnými dôsledkami (Pozor: Ak máte na svojom účte iTunes stále kredit, mali by ste si ho rezervovať späť pred odstránením Apple ID).

Potvrďte súhlas a kliknite na „Ďalej“.

V ďalšom kroku sa môžete rozhodnúť, akým spôsobom chcete dostávať správy o stave vášho Apple ID.

Prístupový kód dostanete podľa vyššie uvedenej možnosti. Zadajte to teraz a potvrďte odstránenie svojho Apple ID.

Teraz kliknite na „Odstrániť účet“ a máte hotovo. Vaše Apple ID bude teraz odstránené. To sa však nestane okamžite, ale trvá niekoľko dní. Spoločnosť Apple uvádza časové obdobie až sedem pracovných dní. Potom je však účet úplne a nenávratne vymazaný.

Ďalší spôsob, ako odstrániť Apple ID

Prípadne môžete svoje Apple ID odstrániť pomocou kontaktného formulára na webovej stránke Apple. Vyplňte pravdivo a v časti „Podrobnosti“ jednoducho poznamenajte, že chcete odstrániť svoje Apple ID. Potom dokument odošlite kliknutím na „Odoslať“. Zamestnanec podpory Apple sa s vami spojí rýchlo a uvedie všetko do pohybu.

Apple ID zablokované: Tu je postup

Musíte si zapamätať veľa hesiel a prístupových údajov. Rýchlo sa môže stať, že už určité heslo nepoznáte. Ak sa to stane s vašim Apple ID a váš účet bol zablokovaný pre príliš veľa nesprávnych zadaní, je to spočiatku dosť nepríjemné. Existuje však prostriedok nápravy: Našťastie môžete svoj účet relatívne ľahko odomknúť a priradiť mu nové heslo.

Ak to chcete urobiť, jednoducho postupujte nasledovne:

Otvorte prehliadač a prejdite na webovú stránku účtu Apple (https://appleid.apple.com/#!&page=signin).

V spodnej časti obrázku kliknite na riadok „Zabudli ste Apple ID alebo heslo?“

Zadajte svoje Apple ID a vyplňte captcha, aby ste ukázali, že nie ste robot (do príslušného poľa zadajte znaky, ktoré vidíte na obrázku).

Teraz máte rôzne možnosti na obnovenie hesla. Postupujte podľa pokynov na obrazovke a vyberte možnosť, ktorá vám vyhovuje. V každom prípade budete musieť potvrdiť svoju totožnosť. To sa deje buď prostredníctvom bezpečnostnej otázky, potvrdzovacieho odkazu prostredníctvom e-mailu alebo pomocou dvojfaktorovej autentifikácie. S dvojfaktorovou autentifikáciou potrebujete druhé zariadenie Apple.

Ak bola identita úspešne stanovená, môžete svojmu Apple ID priradiť nové heslo a k svojmu Apple ID budete mať opäť prístup.

Zabudnuté Apple ID: Pomoc s iPhone

Možno ste svoj účet dlho nepoužívali a ani neviete, aké je vaše Apple ID. Ak ste zabudli svoje Apple ID, existuje niekoľko spôsobov, ako ho zistiť.

Na svojom iPhone otvorte „Nastavenia“.

Vyhľadajte a klepnite na iTunes a App Store. Potom sa vám v hornej oblasti zobrazí vaše Apple ID, pomocou ktorého ste prihlásení.

Teraz môžete klepnúť na Apple ID. Po zadaní hesla sa vám prostredníctvom funkcie „Zobraziť Apple ID“ zobrazia ďalšie podrobnosti o vašom Apple ID.

Môžete tiež otvoriť App Store a potom kliknúť na „Hlavné prvky“. Ak potom prejdete úplne nadol, zobrazí sa vám aj vaše Apple ID.

Zabudnuté Apple ID: Získajte pomoc na apple.com

Otvorte prehliadač a prejdite na webovú stránku účtu Apple (https://appleid.apple.com/).

Kliknite na riadok „Zabudli ste Apple ID alebo heslo?“ V spodnej časti obrázku a potom na „Zabudnuté Apple ID?“.

Zadajte svoje údaje (meno, priezvisko a e -mailovú adresu).

Vyberte jednu z dvoch možností na zistenie identity. (Bezpečnostná otázka alebo odkaz na potvrdenie e -mailom)

Po potvrdení identity sa vám zobrazí vaše Apple ID. Potom musíte priradiť nové heslo.

Záver

Ak chcete naplno využívať služby spoločnosti Apple, potrebujete Apple ID. Ak používate iPhone, MacBook alebo iMac, mali by ste si preto nastaviť aj Apple ID, aby ste mohli využívať celý rad produktov Apple.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave