Odosielajte zoznamy Excelu rýchlo a jednoducho e -mailom

Obsah

Ak chcete rýchlo a jednoducho odoslať e -mail, môžete do každého panela s nástrojmi programu Excel integrovať príslušné tlačidlo

Ako je všeobecne známe, nie je problém pripojiť k e -mailu excelovskú tabuľku. Za týmto účelom napíšte e -mail pomocou programu Outlook a priložte tabuľku programu Excel ako prílohu súboru.

Ak chcete často odosielať tabuľky, môžete do panela s nástrojmi integrovať tlačidlo, pomocou ktorého môžete tabuľku pripojiť k e-mailu jediným kliknutím myši. Zvlášť praktické: Ak používate aplikáciu Excel až do verzie 2003, môžete toto tlačidlo integrovať do ľubovoľného panela s nástrojmi podľa vlastného výberu. Ak to chcete urobiť, postupujte nasledovne:

  1. V ponuke Excel EXTRAS vyvolajte príkaz CUSTOMIZE.
  2. Excel zobrazí dialógové okno. Aktivujte kartu PRÍKAZY znázornenú na nasledujúcom obrázku.
  3. Vľavo aktivujte kategóriu SÚBOR.
  4. Vpravo nájdite príkaz E-MAIL RECEIVER.
  5. Tento príkaz označte kliknutím myši. Potom presuňte označenie ľavým tlačidlom myši na ľubovoľné miesto na paneli s nástrojmi podľa vášho výberu.
  6. Uvoľnite ľavé tlačidlo myši.

Tlačidlo sa zobrazí v požadovanej polohe. Pomocou tohto tlačidla teraz môžete ľahko a rýchlo vygenerovať e-mail s vašim stolom, keď pracujete na stole.

Po kliknutí na tlačidlo sa zobrazí nasledujúce dialógové okno:

V tomto dialógovom okne sa rozhodnete, či chcete aktívny list vložiť ako text do pošty alebo pripojiť celý list ako súbor. Túto voľbu potvrďte pomocou OK.

Program Outlook potom zobrazí novú poštu obsahujúcu tabuľku v požadovanom formáte. V tomto e -maile môžete obvyklým spôsobom vybrať príjemcu, napísať text správy a potom odoslať.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave