Vytvárajte hudbu na počítači

Obsah

S Linux Multimedia Studio si môžete vytvárať svoje vlastné hudobné skladby.

Produkovať hudbu bez hrania na nástroji? Môžete to urobiť s počítačom Linux Multimedia Studio obsahuje množstvo hotových ukážok, slučiek a rytmov.

Najlepším spôsobom, ako začať, je panel s nástrojmi na ľavom okraji okna programu. Tam nájdete za druhým symbolom zhora oblasť „Moje projekty“. Obsahuje množstvo hotových ukážkových skladieb, ktoré si môžete ihneď načítať a počúvať. Získate tak predstavu o tom, čo je možné v multimediálnom štúdiu Linux.

Nasleduje množstvo vzoriek a predvolieb. Môžete kliknúť na obe oblasti a počuť rôzne tóny, ktoré program môže vytvárať. Pod ním nájdete množstvo bicích tónov a zvukov elektronického syntetizátora.

Ak vzorku potiahnete do „Beat + Bassline Editor“, môžete tam vytvoriť basovú melódiu. Teraz stačí v editore skladieb kliknúť na príslušné „Beat / Bassline“ a zaznie vaša prvá skladba.

Program navyše ponúka takmer nekonečný počet ďalších možností, ktoré presahujú rámec tohto stručného popisu.

Napriek názvu Linux Multimedia Studio beží nielen na Linuxe, ale aj na Windows. Bezplatný program je k dispozícii na stiahnutie pod licenciou GPL. Adresa: http://lmms.sourceforge.net

Ak by ste chceli vedieť, ako by mohla znieť hudba z LMMS, kliknite na túto adresu: http://lmms.sourceforge.net/demos.php.

Alebo by ste chceli stiahnuť celé kúsky od ostatných a ďalej ich upravovať? Žiadny problém, používatelia tiež sprístupňujú svoje vzorky a kompletné projekty na adrese http://lmms.sourceforge.net/lsp/index.php.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave