Režim XP pre Windows 7 - stiahnite si teraz a úspešne nainštalujte

Súčasne s oficiálnym uvedením systému Windows 7 na trh spoločnosť Microsoft sprístupnila na bezplatné stiahnutie aj režim XP pre svoj nový operačný systém.

Režim XP pre Windows 7 už mohli používať iba používatelia, ktorí majú prístup k MSDN alebo TechNet. Doteraz museli všetci ostatní používatelia prejsť na kandidáta na vydanie režimu XP. Vďaka vydaniu konečnej verzie to však už nie je potrebné.

Na spustenie režimu XP v systéme Windows 7 je okrem systému Microsoft Virtual PC potrebný skutočný režim XP - režim XP je obraz pevného disku, ktorý obsahuje predinštalovaný operačný systém Windows XP. Výsledkom je, že by malo byť možné spustiť aj aplikácie pod systémom Windows 7, ktoré boli vyvinuté pre tento operačný systém a nemožno ich spustiť pod systémom Windows Vista alebo Windows 7.

Ako úspešne nainštalovať režim Windows XP

Na začiatku je samozrejme stiahnutie režimu Windows XP a Windows Virtual PC, pretože režim Windows XP sa vykonáva vo virtuálnom počítači na vašom počítači. Spoločnosť Microsoft poskytuje režim Windows XP aj Windows Virtual PC bezplatne.

Uistite sa, že vyberiete požadovanú jazykovú verziu a uvediete, či používate systém Windows 7 s 32-bitovým alebo 64-bitovým jazykom.

Stiahnite si Windows Virtual PC: http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

Stiahnite si XP Mode pre Windows 7: http://download.microsoft.com/download/C/9/8/C984738B-
C8C4-4A59-B396-DD77606D7932 / WindowsXPMode_de-de.exe

Potom nainštalujte do počítača Windows Virtual PC podľa pokynov na obrazovke po spustení inštalačného súboru Windows Virtual PC.

Po reštartovaní počítača dvakrát kliknite ľavým tlačidlom myši na súbor „VirtualWindowsXP.msi“. Potom postupujte podľa pokynov na obrazovke a sprievodca inštaláciou vás prevedie inštaláciou.

Hneď ako sa zobrazí výzva na zadanie hesla, zadajte požadované heslo. Z bezpečnostných dôvodov nie je možné nastaviť žiadne heslo, ale túto možnosť môžete povoliť, ak nechcete heslo zadávať zakaždým.

Teraz aktivujte automatické aktualizácie pre Windows XP. Po inštalácii dvoch stiahnutých súborov nájdete režim XP v ponuke Štart systému Windows 7 v časti „Windows Virtual PC / Windows XP Mode“.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave