Windows: Zviditeľnite schránku

Obsah

Všetky údaje, ktoré prevezmete úpravou a kopírovaním alebo vystrihnutím, skončia v schránke. Nevidíte však, čo je v schránke. Ale s nástrojom skrytým v systéme Windows si môžete prečítať obsah Z.

Každý používateľ používa schránku Windows. Či už v programe Windows Prieskumník alebo v aplikácii - akcie Kopírovať (<Ctrl>+<C.>) a vyrežte (<Ctrl>+<X>) uloží posledný vybraný objekt do schránky. Každá snímka obrazovky, ktorú stlačíte <tlak> pre celý obraz obrazovky alebo <Starý>+<tlak> pre aktívne okno. Obsah uložený v schránke je potom možné zobraziť pomocou (<Ctrl>+<V.>) do každého programu Windows.

To všetko už vieš. Vedeli ste však tiež, že systém Windows poskytuje systémový nástroj, pomocou ktorého môžete zobrazovať a ukladať obsah schránky?

  1. Dávaj o tom začať a Vykonajte pod Windows 7 / Vista a XP v Hľadať-Ukážte príkaz clipbrd.exe alebo spustite systémový nástroj pomocou klávesov VYHRAJ + a potom zadajte príkazový riadok clipbrd a.
  2. Teraz by sa mal zobraziť aktuálny obsah schránky.
  3. Obsah schránky si môžete prezrieť Editovať a Vložiť dokonca ich uložiť do samostatných súborov. Tieto sú v okne Miestny priečinok s evidenciou číslované chronologicky a obsah sa zobrazí v hornom okne. Môžete teda upravovať niekoľko obsahov schránky.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave