Vložte údaje tabuľky z LibreOffice Calc do Writeru

Obsah

Pri prenose údajov z tabuľky do textového procesora máte niekoľko možností. To môže byť pohodlné, ale aj nepríjemné.

Windows + Linux / nemčina / otvorený zdroj. Čitateľ z Computerwissen.de sa pýta:
„Nedávno som mal problém s tým, že by som chcel v Softmaker Office vytvoriť textovú tabuľku s postupnými radmi údajov (napr. Mesiace alebo dni v týždni). Ukázalo sa, že nebolo možné najskôr vytvoriť túto tabuľku v tabuľkovom programe s údajmi. sériu a potom ju vytvoriť ďalšie spracovanie v textovom programe ako textová tabuľka. To by som nedokázal ani v LibreOffice. “
V skutočnosti si programy so svojimi rôznymi funkciami navzájom stoja v ceste. Keď skopírujete údaje tabuľky v programe Calc do schránky a potom ich prilepíte do programu Writer, Writer vytvorí objekt vloženej tabuľky. Aj keď to ponúka všetky funkcie tabuľky, je nepríjemné, ak tieto funkcie nechcete vôbec používať.
Ak chcete tabuľkové údaje prilepiť do textového súboru bez všetkých nepotrebných funkcií, vyberte položku Upraviť / Prilepiť špeciálne v programe Writer alebo stlačte kombináciu klávesov Ctrl-Shift-V. Aplikácia Writer potom zobrazí niekoľko možností, ako je možné vložiť obsah, v závislosti od obsahu schránky.
Pre údaje tabuľky môžete vybrať „Neformátovaný text“. Vaša tabuľka bude potom vložená riadok po riadku s kartami ako oddeľovače. Potom znova vyberte vložený text a skonvertujte ho na tabuľku Writer. Ak to chcete urobiť, vyberte v ponuke: "Tabuľka / Previesť / Text do tabuľky". Získate úplne normálnu tabuľku Writer bez ďalších funkcií z tabuľky.
Tu nájdete ďalšie tipy na bezplatné výpočty v tabuľkách.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave