Ako otvárať videá pomocou Audacity

Obsah

Chcete uložiť iba zvukovú stopu videa? Potom ho otvorte pomocou zvukového editora Audacity.

Windows + Linux / nemčina / otvorený zdroj. Audacity je popredný open source program na úpravu zvuku. Keď sa pomocou neho pokúsite otvoriť súbor videa, najskôr sa zobrazí chybové hlásenie. Existuje však rozšírenie pre Audacity, ktoré sa pripája k univerzálnemu prevodníku médií ffmpeg. S jeho pomocou je Audacity schopný importovať zvukové stopy z videí. Po importovaní si so zvukovou stopou môžete robiť, čo chcete, napríklad ju uložiť ako súbor MP3.
Ak používate Windows alebo Mac, doplnok nájdete tu. Po inštalácii môžete do služby Audacity importovať videosúbory rôznych formátov pomocou príkazu ponuky Súbor / Importovať / Zvuk. Program prečíta soundtrack bez sťažností a video jednoducho vynechá. „Súbor / export“ zapisuje zvuky vo formáte MP3, WAV alebo v inom formáte na pevný disk.
Alebo by ste chceli soundtrack vopred rozdeliť na jednotlivé časti? Žiadny problém: Audacity automaticky určuje prestávky medzi skladbami. Ak to chcete urobiť, kliknite na položku „Analyzovať / vypnúť hľadač“. Ak je záznam príliš tichý, spoznáte to podľa toho, že tónová krivka je ďaleko od horného a dolného okraja zvukovej stopy. V takom prípade použite efekt „Normalizovať“.
viac k téme

  • Stránka projektu Audacity
  • Stránka na stiahnutie rozšírenia Ffmpeg
  • … a pretože stránka je mätúca, tu je opäť priamy odkaz na stiahnutie pre Windows.
  • Ako uložiť zvukovú stopu pomocou VLC

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave