Vložte názvy súborov do programu Word pomocou funkcií poľa v päte

Obsah

Word bohužiaľ nemá možnosť, ktorú by bolo možné jednoducho zapnúť na vytlačenie názvu súboru.

Do päty môžete vložiť špeciálnu funkciu poľa, aby váš vytlačený dokument okamžite odhalil, kde je uložený na pevnom disku vášho počítača. Program Word ho automaticky aktualizuje pri tlači alebo pri zobrazení dokumentu v ukážke (= náhľad pred tlačou). Po vložení si už nemusíte robiť starosti s aktualizáciou.

A takto to funguje v programe Word 2007:

  1. Vložte požadovaný dokument. Potom sa na páse s nástrojmi prepnite na kartu VLOŽIŤ.
  2. V skupine HEADER AND FOOTER kliknite na tlačidlo FOOTER. Teraz sa otvorí zoznam, v ktorom kliknete na príkaz EDIT FOOTER na konci.
  3. Teraz v zápätí bliká kurzor vľavo, na multifunkčnej lište sa zobrazí kontextová karta NÁVRH NÁSTROJOV HLAVY A NOHY. Na tejto kontextovej karte kliknite na tlačidlo RÝCHLE BLOKY v skupine VLOŽIŤ. Teraz sa otvorí zoznam, v ktorom kliknete na príkaz FIELD.
  4. Word teraz otvorí dialógové okno POLE. V zozname FIELD NAMES vyberte položku FILENAME. Potom sa na pravej strane zobrazia ďalšie VLASTNOSTI POLE a MOŽNOSTI POLE. V MOŽNOSTIACH POLIA kliknite na začiarkavacie políčko PRIDAŤ CESTU K NÁZVU SÚBORU.
  5. Teraz stačí kliknúť na tlačidlo OK a Word vloží do päty úplný názov súboru vrátane priečinka. Klávesou Esc opustíte pätu a vrátite sa k textu.

Ak teraz vytlačíte dokument alebo ho zobrazíte v náhľade pred tlačou, aktualizuje sa funkcia poľa a zobrazí sa tam názov súboru a cesta. Ak dokument presuniete do iného priečinka, funkcia poľa sa neaktualizuje sama - aj tu je na aktualizáciu potrebná tlač alebo zobrazenie v ukážke. Ak ste dokument ešte neuložili, zobrazí sa iba text „Dokument“ a sériové číslo, napríklad „Dokument1“.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave