LibreOffice „blázon“: Čo s tým môžete urobiť!

Obsah

Ak sa LibreOffice ani nespustí alebo sa správa čudne, často pomôže užívateľský profil.

Windows + Linux / nemčina / otvorený zdroj. Všetky dôležité nastavenia a šablóny kancelárskeho balíka sú uložené v užívateľskom profile LibreOffice. Ak je užívateľský profil LibreOffice z akéhokoľvek dôvodu poškodený, môže to mať nepríjemné následky. Program sa často ani nespustí.
V takom prípade môžete svoj užívateľský profil premenovať. LibreOffice potom už nemôže nájsť profil a vytvorí nový. Prečo to teda hneď neodstrániť? Ak profil premenujete, môžete ho v prípade potreby vrátiť späť. Ak sa ukáže, že chyba v profile vôbec nebola.
Aby ste mohli premenovať svoj užívateľský profil, musíte najskôr zatvoriť LibreOffice. A úplne. Je vo vašom počítači nainštalovaný rýchly štartér? Musíte to tiež zavrieť. V opačnom prípade bude mať LibreOffice prístup k vášmu profilu a zabráni vám v jeho premenovaní.
Ďalšou otázkou je, kde sa vlastne nachádza váš užívateľský profil. V závislosti od operačného systému sa to trochu líši. V systéme Windows 10 nájdete svoj užívateľský profil pod
C: / Users / [YourName] / AppData / Roaming / LibreOffice / 4 / user /
Nahraďte [YourName] používateľským menom, ktoré používate na prihlásenie sa do počítača. Nezáleží na tom, či používate LibreOffice 4 alebo 5, verzia 5 si tu ukladá aj svoje užívateľské profily. Ak priečinku „užívateľ“ dáte nový názov, napríklad „používateľ-starý“, váš profil sa pre LibreOffice stane neviditeľným.
Používatelia Linuxu môžu nájsť svoj užívateľský profil pod
~ / .config / libreoffice

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave