Externé reproduktory k počítaču - to by ste mali vedieť!

Tieto reproduktory fungujú najlepšie

Väčšina stolných počítačov v dnešnej dobe nemá vstavané reproduktory. V takom prípade sú na povolenie zvuku potrebné externé reproduktory. Aj keď má počítač interný reproduktor, maximálna hlasitosť je často veľmi nízka. Externý reproduktor má zvyčajne lepšiu kvalitu zvuku a je možné ho použiť s mnohými rôznymi zariadeniami.

Ktoré reproduktory sú vhodné pre váš počítač?

Pre počítače sú ideálne takzvané aktívne boxy, pretože majú integrovaný zosilňovač a dajú sa pripojiť priamo k počítaču. Na oplátku pasívne reproduktory vyžadujú ďalší zosilňovač, aby mohli prehrávať zvuk.

Väčšina ľudí používa pre svoj počítač takzvaný reproduktorový systém 2.0, ktorý sa skladá z dvoch reproduktorov, ktoré sú prepojené káblom a majú napájaciu jednotku aj pripojenie pre počítač.

Ako môžete pripojiť reproduktor k počítaču?

Reproduktorové boxy je možné obvykle pripojiť k počítaču niekoľkými jednoduchými krokmi. Pripojenie závisí od správnych káblov a výberu kanála zvukovej karty.

Väčšinu reproduktorov je možné pripojiť k zvukovému výstupu zvukovej karty počítača pomocou 3,5 mm konektora. Zvuková karta má zvyčajne niekoľko pripojení, ktoré sú farebne označené:

  • Modrá: Audio vstup alebo line-in
  • zelená: Výstup pre slúchadlá a reproduktor
  • Ružová: Vstup pre mikrofón

Reproduktor musí byť zapojený do zeleného výstupu. Ak reproduktor nemá príslušné káble, je potrebný adaptér.

V súčasnej dobe je na trhu tiež veľa reproduktorov Bluetooth, ktoré je možné pripojiť k počítaču prostredníctvom rozhrania Bluetooth, čo znamená, že nepotrebujete žiadne otravné káble.

Tip:

Audiofili môžu ľahko dýchať. Pretože v dnešnej dobe môžete k počítaču pripojiť aj klasický gramofón, aby bolo možné digitalizovať hudobné skladby na starých platniach.

Ako by mali byť reproduktory k PC umiestnené?

Poloha reproduktora má zásadný vplyv na kvalitu zvuku. Je preto vhodné mať miesto, ktoré je čo najcentrálnejšie. V systéme 2.0 by mal byť jeden z reproduktorov vľavo od obrazovky počítača a druhý vpravo.

Riešenie problémov so zvukom počítača - prečo reproduktor šumí a praská?

Keď reproduktor vydáva hluk, môžu to mať rôzne dôvody. Príčinami sú väčšinou chybné káble alebo nesprávne zapojené káble. Ak je váš reproduktor hlučný, prvá vec, ktorú by ste mali urobiť, je skontrolovať káble, či nie sú poškodené a skontrolujte pripojenie. Ak sú reproduktory stále hlučné, ďalším dôvodom môže byť nesprávne ovládanie hlasitosti.

Môžete ich upraviť nasledovne:

Upravte hlasitosť reproduktora počítača na 0.

Zvýšte hlasitosť externého reproduktora na približne 75%.

Začnite znova prehrávať zvuk a pomaly a plynule zvyšujte hlasitosť reproduktora na požadovanú hlasitosť.

Viac informácií o reproduktoroch nájdete tu:

Zvuk namiesto hluku - takto vylepšujete zvuk svojho prenosného počítača

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave