Zaistenie zabezpečenia počítača: Ako môžem naďalej bezpečne prevádzkovať systém Windows Vista?

Obsah

Tu zistíte, aké možnosti máte k dispozícii

Spoločnosť Microsoft ukončila rozšírenú podporu systému Windows Vista 11. apríla 2022-2023. To znamená, že už nebudete dostávať aktualizácie pre systém Windows Vista. Novo objavené chyby zabezpečenia systému Windows už nie sú pre systém Windows Vista zatvorené.

Počítač so systémom Windows Vista už preto nie je bezpečný. Zastavte pripojenie počítača k internetu. Nepoužívajte počítač v sieti s inými počítačmi, ak sú pripojené k internetu.

Teraz máte tieto dve možnosti, ako znova získať zabezpečený počítač:

  • Kúpite si licenciu Windows 7 a nainštalujete si ju ako aktualizáciu do počítača. Cena sa pohybuje pod 20 €. Vaše programy a súbory budú zachované, aj keď prejdete na Windows 7. Pre istotu si však pred aktualizáciou zálohujte údaje.
  • Kúpite si nový počítač so systémom Windows 10 a prenesiete údaje zo starého počítača do nového počítača. Nový počítač je oveľa drahší ako licencia Windows 7, ale súčasný počítač funguje výrazne rýchlejšie ako zariadenie staršie ako šesť rokov.

Moje odporucanie: Ak váš počítač funguje stabilne v systéme Windows Vista a je dostatočne rýchly na to, aby vyhovoval vašim požiadavkám, zvoľte nákladovo najefektívnejšie riešenie a inovujte na systém Windows 7 pomocou súčasného počítača. Spoločnosť Microsoft bude poskytovať aktualizácie zabezpečenia pre systém Windows 7 do 14. januára 2022-2023. Svoj počítač so systémom Windows 7 tak môžete pokojne používať ďalšie dva roky.

Ak sa chcete dozvedieť viac o aktualizácii na Windows 7 alebo Windows 10, vyskúšajte to teraz bez rizika „PC znalosti pre seniorov“ - kliknite sem!

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave