Vypnite varovné správy prostredníctvom VBA

Obsah

Ako potlačiť varovné správy VBA

Ak vymažete zošity alebo tabuľky pod kontrolou makra alebo vykonáte iné vážne operácie, Excel sa po spustení makra opýta používateľa, či je to skutočne to, čo chcete. Nasledujúci obrázok ukazuje, ako môže okno vyzerať:

V zásade je toto okno určite nápomocné, pretože zabraňuje náhodnému vymazaniu dôležitých údajov. V mnohých prípadoch je okno pre používateľa nepríjemné a mätúce. Predstavte si riešenie VBA, v ktorom je potrebné vytvoriť a potom odstrániť tabuľky pre interné kroky výpočtu. Potom okno správy spôsobuje používateľovi problémy, pretože používateľ nemôže vedieť, ako makro interne funguje.

V takýchto prípadoch má zmysel vypnúť výstražné okno. Pretože to môžete dosiahnuť pomocou nehnuteľnosti DisplayAlerts hodnota Falošné priradiť. Nasledujúce makro to urobí a potom odstráni prvý hárok z tabuľky, v ktorej sa makro nachádza:

Sub SwitchWarningOff ()
Application.DisplayAlerts = False
ThisWorkbook.Sheets (1). Delete
Application.DisplayAlerts = Pravda
Koniec pod

Makro nezobrazuje varovnú správu, pretože výstražná správa bola vypnutá prvým príkazom. Predtým, ako sa makro skončí, všetky výstražné správy sú znova zapnuté. Toto si určite zapamätajte! Na každý príkaz, ktorým vy DisplayAlerts na Falošné set, existuje aj príkaz, pomocou ktorého môžete varovné okno znova zapnúť po tom, ako makro vykonalo príslušnú operáciu, ktorá môže viesť k varovaciemu oknu. Môžete zapnúť priradením hodnoty Pravda.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave