Vytvárajte kalendáre alebo zoznamy dátumov v programe Excel

Obsah

Ak chcete vytvárať kalendáre v programe Excel alebo vytvárať zoznamy schôdzok a zoznamy dátumov, skombinujte vhodný formát dátumu s vyplnením série čísel. Takto môžete rýchlo získať kalendáre na roky, mesiace alebo akékoľvek iné časové obdobie podľa vlastného výberu.

Vedeli ste, že môžete použiť Excel ako kalendár? Potiahnutím existujúceho obsahu myšou môžete v programe Excel vytvárať postupnosti čísel. Túto funkciu môžete použiť aj vtedy, ak si chcete vytvoriť kalendár na obdobie, ktoré si vyberiete. Nasleduj tieto kroky:

  1. Zadajte dátum začiatku do bunky, v ktorej chcete začať kalendár. Zadajte napríklad dátum 1. februára 2011 do bunky, z ktorej chcete vytvoriť kalendár na mesiac február 2011.
  2. Kliknutím na bunku ju vyberte a kombináciou klávesov CTRL 1 otvorte dialógové okno FORMÁTOVANIE BUNIEK. Klávesová skratka funguje vo všetkých verziách programu Excel.
  3. Prepnite na kartu ČÍSLO, kliknite v zozname KATEGÓRIA na položku DEFINOVANÝ UŽÍVATEĽOM a do poľa TYP zadajte text DDDD, DD.MM.YY.
  4. Zatvorte dialógové okno pomocou tlačidla OK.
  5. Ak používate Excel do verzie 2003 vrátane, použite príkaz EDIT - FILL - SERIES. Ak používate Excel 2007 alebo novší, kliknite na kartu ŠTART. V skupine EDIT kliknite na VYPLNIŤ OBLASŤ - RIADOK.
  6. Excel zobrazí dialógové okno, ktoré vám umožní zadať sériu čísel.
  7. Kliknite na nastavenie ČÍRY.
  8. Do poľa KONIEC HODNOTY zadajte dátum, kedy sa má séria ukončiť, napríklad dátum 02/28/2011.
  9. Tento údaj potvrďte tlačidlom OK.

Excel automaticky vygeneruje požadované hodnoty dátumu a zobrazí ich vo vopred definovanom formáte dátumu, pomocou ktorého môžete odčítať dátum a deň v týždni.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave