Žiadne automatické veľké písmená na začiatku riadka

Tu je návod, ako túto nepríjemnú funkciu vypnúť.

inštrukcie

Ak chcete v dokumente programu Microsoft Word začať nový riadok malými písmenami, Word automaticky prevedie prvý znak na veľké písmeno. Táto funkcia v programe Word môže byť málo účinná, najmä pri dlhších textoch, pretože nesprávne navrhnuté slová je potrebné neustále ručne opravovať. Ak chcete v systéme vypnúť automatické veľké písmená, v programe Word 365, 2016, 2013 a 2010 postupujte nasledovne:

  1. Kliknite na kartu SÚBOR a vyberte príkaz MOŽNOSTI. Otvorí sa dialógové okno „MOŽNOSTI SLOVA“.

  2. Vľavo prejdite na nadpis „PREHĽAD DOKUMENTU“ a vpravo vyberte tlačidlo „MOŽNOSTI AUTOCOREKCIE“.

  3. V dôsledku toho sa otvorí ďalšie dialógové okno, v ktorom musíte deaktivovať začiarkavacie políčko „ZAČAŤ KAŽDÚ VETU S HORNÝM PRÍPADOM“.

  4. Zatvorte všetky otvorené dialógové okná kliknutím na tlačidlo OK.

    Funkcia je teraz vypnutá a Word už nezmení veľké a malé písmená nezávisle.

Zhrnutie a záver

Ak by ste chceli deaktivovať automatickú funkciu „veľkých a malých písmen“ v programe Microsoft Word, môžete to urobiť jednoducho a niekoľkými kliknutiami v možnostiach programu Word. Zvlášť pri dlhších textoch môže mať zmysel dočasne vypnúť funkciu a ušetriť tak čas na ručné opravy.

FAQ

Akú pridanú hodnotu ponúka funkcia Automatické opravy v programe Microsoft Word?

V programe Microsoft Word nájdete funkciu automatických opráv, efektívnu a užitočnú funkciu automatickej opravy pri zadávaní textov. Funkciu automatickej opravy nemôžete používať iba na automatickú revíziu textov. Automatické opravy okrem svojej základnej funkcie poskytujú cenné služby na pozadí pre symboly, časté chyby pri písaní alebo neúmyselné použitie klávesu Caps Lock.

Akú kombináciu klávesov mám použiť na prepnutie do ponuky možností programu Microsoft Word?

Na prepnutie na kartu Súbor použite kombináciu klávesov „CTRL + O“. Pomocou myši posuňte ponuku úplne nadol, aby ste získali prístup k možnostiam programu Microsoft Word.

Ak začnete s novým písmenom na novom riadku, Word automaticky prevedie prvý znak na veľké písmeno. Chcete túto nepríjemnú funkciu vypnúť? Potom vo Worde 2016, 2013 a 2010 vykonajte nasledujúce kroky:

  1. Kliknite na kartu SÚBOR a vyberte príkaz MOŽNOSTI. Otvorí sa dialógové okno WORD OPTIONS.
  2. Vľavo kliknite na sekciu RECENZIA DOKUMENTU a napravo na tlačidlo MOŽNOSTI AUTOKOREKCIE.
  3. Otvorí sa ďalšie dialógové okno, v ktorom by ste mali deaktivovať začiarkavacie políčko ZAČAŤ KAŽDÚ VET S KAPITÁLOVÝM PÍSMENOM.
  4. Zatvorte všetky otvorené dialógové okná kliknutím na tlačidlo OK.

Funkcia je teraz vypnutá a Word už nezmení veľké a malé písmená nezávisle.

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave