Umelá inteligencia pre každého

Obsah

Dnes v zozname noviniek: cestovné poriadky v reálnom čase, šifrované pripojenia, vyskúšané operačné systémy a systém AI pre Raspberry.

Internet sa stáva bezpečnejším
Iniciatíva Letsencrypt si stanovila za cieľ šifrovanie všetkých internetových serverov na celom svete pomocou protokolu https. S touto službou je to veľmi jednoduché a bezplatné. Letsencrypt je taký jednoduchý, že sa dokonca oplatí aj pre vzdialený prístup na domáci server. Ak teda máte vlastný server, šifrujte pripojenia! A ak používate server niekoho iného, kto stále nešifruje, spustite ho! Letsencrypt už vydal 100 miliónov certifikátov.
https://letsencrypt.org/
Umelá inteligencia pre každého
Spoločnosť Microsoft vydala softvér, ktorý vám umožňuje nainštalovať umelú inteligenciu na Raspberry Pi. Program samoučenia sa dá okrem iného použiť na rozpoznávanie obrázkov. Beží úplne na vašom Raspberry a nevyžaduje pripojenie k cloudu. Projekt je v ranom štádiu, a preto je obzvlášť vhodný na experimenty.
https://news.microsoft.com/features/democratizing-ai/
Rozvrhy open source v reálnom čase
Kedy odchádza ďalší vlak? Ide môj autobus načas? Moderné systémy hromadnej dopravy v reálnom čase môžu na tieto otázky odpovedať. Projekt „Onebusaway“ na to poskytuje otvorený zdrojový systém. Systém obsahuje servery a databázy, ktoré môžu dopravné spoločnosti inštalovať, ako aj aplikácie pre zákazníkov.
https://onebusaway.org/
Skúste operačné systémy
Ak chcete testovať rôzne varianty Linuxu, tak odporúčam VirtualBox a OSBoxes. S VirtualBoxom vytvoríte v počítači virtuálny počítač. A projekt OSBoxes zbiera hotové súbory, pomocou ktorých môžete začať také pole.
http://www.osboxes.org/
https://www.virtualbox.org/

Vám pomôže rozvoju miesta, zdieľať stránku s priateľmi

wave wave wave wave wave